Implants dentals - 10 preguntes freqüents


En els últims anys la Implantologia ha experimentat un important desenvolupament pel que fa a la seva tècnica, els materials utilitzats i l’avançada tecnologia. En aquest post volem donar-te resposta a algunes de les preguntes més habituals que ens fan a la consulta sobre els implants dentals

 

1- Què són els implants dentals?


Els implants són una fixació, generalment de titani biocompatible, que es col·loca dins de l’òs i sobre la qual hi anirà la dent artificial de porcellana.
Un cop s’ha introduït dins de l’os maxilar, l’implant farà de suport de la nova dent i està dissenyat perquè, sense cap tipus de molèstia, convisqui amb la resta de peces i teixits naturals de la boca durant anys.

2 - Per què serveixen els implants dentals?


Els implants dentals tenen la funció de reemplaçar una dent natural. Quan es perd una de les peces cal tenir present les conseqüències que pot compartar si no tornem a ocupar aquest espai buit que queda a la cavitat bucal. En cas de perdre la peca dental de forma natural s’haurá de revisar que no quedin arrels o qualsevol cosa que pugui ocasionar problemes.

Els implants dentals compleixen 2 funcions bàsiques:

       * Funció estètica: millora el somriure i també la comoditat per al pacient.

          * Funció biològica/oclusal: tenint en compte que les dents tendeixen a buscar el contacte entre elles, quan falta una peça correm el    risc que la resta de la boca es bellugui, es produeixi una sobrecàrrega i acabi ocasionant problemes entre les dents veïnes. L'alteració en la posició que adquireixen les dents dificulta la higiene, afavoreix l'acumulació de bactèries que poden comportar l'aparició de càries, així com inflamació de la geniva.

A més, quan col·loquem un implant dental també estem afavorint el fet de poder mastegar correctament els aliments, per tant, aconseguirem millors digestions.

3- Quan es recomana col·locar implants dentals?


Al nostre centre dental fem un estudi abans de col·locar qualsevol implant, per tal d’assegurar que el pacient compleix uns requisits bàsics que garantiran la durabilitat d’aquesta peça.

Qualitat vers Quantitat. Aquesta és la nostra filosofia per aconseguir els millors resultats a llarg termini

Sabem que al llarg dels anys aquesta manera de fer ens ha donat la confiança entre els nostres pacients. Per això, a la nostra clínica preferim actuar amb prudència i professionalitat, i valorem cada cas detingudament, tenint en compte varis factors com l’estat de l’os maxilar, la salut bucal, l’edat…

4- Quan NO es recomana col·locar els implants dentals?


En condicions d’una gran manca de salut bucal o física general, problemes greus de higiene, en persones d’edat molt avançada que han perdut bona part de l’os. 

5- Quan dura un implant dental?


Quan un implant és primera qualitat i s’ha col·locat seguint les condicions adequades, ha de tenir una vida útil mínima de 20 anys, arribant a ser molt superior en la majoria dels casos, sempre que se segueixi una col·locació i manteniment òptim.


6- Com conservar els implants dentals?


La placa bacteriana provoca resposta inflamatòria a la boca, cosa que és molt perjudicional tant per les dents natural com per allargar la vida dels implants dentals. 
Algunes recomanacions són:

• Mantenir una bona higiene bucal
< Raspallar les dents després dels àpats, durant mínim 3 minuts.
< Passar el fil dental.
< Glopejar col·lutori.

• Una revisió anual al dentista per fer una higiene i revisar que els implants es mantinguin en bon estat.

• Deixar els mals hàbits
Sabem que el tabac i la ingesta d’alcohol són perjudicials per a la nostra salut i també per als implats. Està demostrat que els pacients fumadors tenen més risc de patir problemes amb els implants dentals, per això els hàbits del pacient són un factor fonamental en l’èxit del tractament a llarg termini.
 

7 - Hi ha una edat màxima per col·locar un implant dental?


No hi ha establerta una edat límit; caldrà valorar si el pacient d’edat avançada compleix uns certs requisits per tal de garantir una òptima col·locació de l’implant.

8- En què influeix el preu d'un implant?


El pressupost que es dóna al pacient inclou el preu de l’implant i la intervenció quirúrgica per col·locar-lo. Dins de la varietat de preus que es poden trobar, hi ha diferències segons la qualitat de l’implant en sí, així com la formació i experiència del professional.


A la Clínica Dr. A. Clotet apostem per l’excel·lència i treballem amb implants de qualitat, que ens garanteixi l’èxit a llarg termini i, en conseqüència, el prestigi i confiança dels nostres pacients.

9 - En què consisteix la intervenció de col·locar els implants?


És una intervenció quirúrgica que sol durar 45 min-1 hora que consisteix en :

• Extracció de la peca dental danyada.
• Preparació de la mandíbula sempre que sigui necessari per garantir la bona subjecció i col·locació de l’implant.
• Col·locació de l’implant dental.
• Creixement i curació del os on s’ha possicionat l’implant, durant 3-4 mesos. Es necessita aquest temps de "repòs" perquè l'implant s'integri perfectament a la boca.  
• Col·locació del pilar. 
• Col·locació de la dent artificial amb el color i acabat desitjat.

10 - Quines són les avantatges dels implants dentals
davant dels ponts o les pròtesis removibles?


En general podem afirmar que l’implant és la millor alternativa sempre i quant el diagnòstic garanteixi la seva durabilitat.
L’implant és la opció que més s’assembla a la dent natural, prevé la pèrdua de l’os maxilar i manté la col·locació de la resta de dents. També és la opció més còmoda per al pacient.

Si no es donen les condicions per col·locar els implants, les alternatives per a substituir les dents absents són les pròtesis removibles. Aquestes són la opció més econòmica, però tanmateix són més incòmodes ja que no estan ben fixades i tendeixen a moure’s.


                                     ...........

Ens encantarà poder ajudar-te i resoldre qualsevol dubte a la nostra clínica!